luuppi_logo

LuuppiRekry: Kuinka kompensoida perinteisten työelämän tapahtumien puutetta

Luupin yritystiimillä on jo pidempään ollut tavoitteena järjestää oma työelämän verkostoitumistapahtuma Rekrysauna. Viime vuonna suunnitelmat ottivat tuulta alleen, kun tapahtuman ajankohta lyötiin lukkoon ja sitä alettiin toden teolla järjestämään. 2020 Syksyllä näkymät pandemian saralla olivat optimistiset. Ensimmäinen aalto oli ohi ja toinen aalto oli vain kauhuskenaario. Näin ollen tammikuun ajankohta lyötiin lukkoon ja alettiin yritystiimin keskeen suunnittelemaan tapahtumaa. Marraskuussa tehtiin siirto myöhemmälle kevääseen ja tammikuussa kontaktitapahtuma peruttiin kokonaan. 

Ei pidä lamaantua, vaikka kapuloita tuleekin rattaisiin. Opiskelijoiden tulee saada informaatiota opintojen aikaisista ja niiden jälkeisistä työelämän mahdollisuuksista. Tämän lisäksi tämän alan yritysten pitää pystyä varmistamaan, etteivät he jää unholaan pandemia-ajan hiljaiselon aikana. Näin päädyimme järjestämään korvaavan etätapahtuman – LuuppiRekry: työnhaun teemailta.

Konseptihan oli teoriatasolla hyvin yksinkertainen:

1. Lähetetään tiedustelu Rekrysaunaan mukaan lähteneille yrityksille
2. lisätään tapahtuma Luupin kotisivujen kalenteriin
3. …
4. Tulosta

Käytännössä järjestäminen ja suunnittelu oli kuitenkin jonkin verran monimutkaisempaa ja hieman siinä stressitasotkin nousivat. Oli erittäin positiivista huomata, että tällaiselle konseptille oli todella kysyntää. Jokainen kuudesta yrityksestä vastasi heti tulevansa ja ennakkoilmoittautumisia tuli 55 kpl.

Tapahtuma alkoi ajallaan ja suunnitelmat pitivät hyvin. Vaikka normaalisti esiintymistilanteet eivät itseäni niin jännitä, oli tämän juontaminen normaalia kuumottavampi kokemus. Nyt oli kuitenkin Luupin maine ja imago kyseessä. Jännitys onneksi laukesi aloituspuheiden jälkeen ja lopputapahtuman pystyi vetämään rennosti.

Rakenteeltaan tapahtuma oli suunniteltu tiiviiksi kaksituntiseksi tietopaketiksi. Tämä siksi, että sitä pidemmät etätapahtumat käyvät helposti puuduttaviksi. Ensin neljä yritystä kertoi itsestään 10 minuutin verran, jonka jälkeen pidettiin nopea viisiminuuttinen ohjattu välijumppa. Loppupuolikkaassa ensin oli loput kaksi yritysesittelyä. Sitä seurasi nopea yhteenveto ja lopuksi StudentWork piti puolituntisen esityksen työnhaun vinkeistä. Virallisen osuuden jälkeen osallistujilla oli vielä mahdollisuus päästä puhumaan esiintyneiden edustajien kanssa pienhuoneissa.

Vaikka kokonaisuus oli onnistunut, oli siinä kehityskohtia. Aikataulut eivät aivan pitäneet, sillä muutaman yrityksen esitys venyi yli 10 minuuttiseksi. Tässä mielenkiintoinen haaste, johon voi kehittää jonkinlaisen tukijärjestelmän seuraavaa LuuppiRekryä silmällä pitäen.

Tapahtuman jälkeen osallistujille lähetettiin sähköpostilla pyyntö vastata palautekyselyyn. Lomakkeeseen vastasi vain murto-osa osallistujista, joten tuloksista ei voi tehdä suuria johtopäätöksiä. Ne kuitenkin viittasivat siihen, että tapahtuma koettiin hyödylliseksi ja että sen kesto ja ajankohta olivat sopivia. Kysyttäessä työnhaun haasteista suurin osa valitsi vaikeaksi omien kykyjen kartoituksen ja esiin tuomisen. Esiin nousi myös se, että enemmän haluttaisiin kuulla matematiikan ja tilastotieteen opiskelijoita työllistävistä yrityksistä. Jatkoa ajatellen palautteen antamistakin olisi hyvä kehittää niin, että sen kynnys ja siitä syntyvä vaiva olisivat mahdollisimman pieniä. Esimerkiksi ensi kerralla kyselyyn vastaamisen voisi kehoitta tekemään viimeisenä osana tapahtumaa.

Lisätieto osallistuneista yrityksistä löydät alla olevien linkkien takaa ja ennakkoon kysytyistä FAQ-vastauksista. Studentworkin työnhaun vinkkien kalvot löydät täältä ja heidän esittelemän CV-pohjan voit ladata tästä linkistä.

Digia (kotisivu / avoimet rekryt / avoin hakemus)
Etteplan More (kotisivu / avoimet rekryt / avoin hakemus)
Futurice (kotisivu / avoimet rekryt / avoin hakemus)
Gofore (kotisivu / avoimet rekryt / avoin hakemus)
Studentwork (kotisivu / avoimet it-alan työpaikat / avoin hakemus)
Vincit (kotisivu / avoimet rekryt / avoin hakemus)
Visma (kotisivu / avoimet rekryt / avoin hakemus)

Jos tulee mieleen jotain kommentteja, ideoita palautetta tai muuta, voi sitä lähettää sähköpostilla koko yritystiimille osoitteeseen yritys@luuppi.fi tai nimettömästi Luupin kotisivujen palautelomakkeella.

-Lauri Viitanen

Lisää postauksia