luuppi_logo

Digia esitti meille: Integraatiot ja rajapinnat

Digian Antti Kujala tuli ja piti Luupin kiinnostuneille 12.5. vierailijaluennon aiheesta järjestelmäintegraatiot ja rajapinnat. Alun perin tämä piti järkätä jo 2020 loppuvuodesta, mutta sattuneesta syystä se siirtyikin tälle vuodelle. Digialla oli valmiina heidän Youtube-kanavallaan valmiiksi erittäin hyvä intro tähän tapahtumaan ja sitä käytettiinkin vahvasti osana tapahtuman markkinointia. 

Ennakkoilmoittautumisia tuli hurjat 25kpl, mutta osa osallistujista jäi saapumatta luultavasti johtuen ulkona olleista loistokeleistä Luennon alkuun käytiin ensin läpi pieni esittely Digiasta yrityksenä ja työnantajana. Läpi käytiin Digian kulttuuriperinteet ja kuinka ne näkyvät päivittäisessä tekemisessä. Heillä yrityskulttuuri rakentuu seuraavien arvojen päälle: oppiminen, rohkeus, ammattiylpeys ja jakaminen.

Tämän jälkeen siirryttiin käsittelemään itse integraatioita, iPaaS (integration platform as a service) -toimintamallia, API-taloutta ja lopuksi Digialla (ja monella muulla) isosti käytössä oleva Dell Boomi integraatio-teknologiaa. Dell Boomi on matalan koodin iPaaS integraatiokehitysympäristö, jolla taipuu monenlaiset konfiguraatiot suoraan selaimen käyttöliittymästä. Voit kokeilla ja opetella käyttämään Boomia ilmaiseksi täältä.

Tapahtumasta kerätyn palautteen perusteella aihe oli mielenkiintoinen ja käsitellyt aiheet olivat osallistujille uusia. Aihetta tosin käsiteltiin hieman liian yleisellä tai abstraktilla tasolla ja palautteen perusteella olisi kaivattu hieman enemmän konkretiaa. Kokonaisuutena luento oli varsin onnistunut!

–  Lauri Viitanen

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Palvelutarjoamaamme kuuluu muun muassa digitaaliset palvelut, data ja analytiikka, palvelumuotoilu ja liiketoimintakonsultointi, integraatio ja API sekä liiketoimintajärjestelmät.

Tarjoamme opiskelijoille arvokasta työkokemusta, perusteellisen perehdytyksen tehtäviisi ja paljon uutta oppia kokeneiden tiiminjäsenten opastamana. Työsuhteet voivat vaihdella osa-aikaisista tehtävistä vakituisiin työpaikkoihin oman tilanteesi mukaan.

Lisää postauksia